Velkommen her på sitet.

Tak fordi du kiggede ind!

Luthersk Mission (LM) i Ribe, er gren af det træ som udgør LM, på landsplan. Vi er en fri organisation, der bygger på Bibelen og de Lutherske bekendelsesskrifter som forpligtende fortolkning.

Vi lever i en tid, hvor mange er religiøse. Måske de allerfleste. Det er ikke længere flovt at være religiøs. Men der er forskel på at være religiøs og være en kristen. Forskellen skal vi kort prøve at afklare her.

De forskellige religioner handler om hvordan vi når Gud. Religion er menneskers søgen efter Gud og forsøg på at opnå frelse. Men i kristendommen er det anderledes. Her er det Gud, der søger efter mennesker og det er ham, der ønsker at frelse os. Forskellen på religion og kristendom er altså, hvem det er der handler: Er det Gud der kommer til os, eller er det vi mennesker, der skal komme til Gud? Andre har ment at, hvis vi tager det bedste fra kristendommen og alle religionerne – så får vi den allerbedste religion! En super-religion. Andre mener i stedet at alle religioner, er lige gode. De fører i sidste ende det samme sted hen, og derfor handler det blot om at vælge den religion, vi har det bedst med.

Man forestiller sig religionerne som bjergbestigere, der stiger op på det samme bjerg fra forskellig side af bjerget. Man kan måske ikke se hinanden, men til sidst viser det sig, at det var samme bjerg man klatrede på, og samme top man nåede op til, nemlig Gud. Der kan være noget tiltrækkende ved en sådan tankegang. Men billedet holder ikke! Tankegangen kan heller ikke forenes med kristendom. Problemet er nemlig, at vi slet ikke er på vej mod samme mål. Derfor kan vi heller ikke forene de forskellige religioner. Der kun et mål og en frelser, og det er Jesus Kristus. Fat tillid til ham, læs om ham i Bibelen, og bliv overbevist. Jesus siger ”Jeg er vejen, sandheden og livet”. Der er med andre ord kun en vej og det er ham og ham alene. At møde Jesus i ordet og få ham ligesom ind under huden, er også at få fred med Gud. Det er ikke noget vi bare siger, men det er noget Bibelen fortæller os.

Velkommen på siderne her. Og velkommen til vore møder. Velkommen også til at skrive til os, hvis du har spørgsmål. Vi er ikke en lukket kreds, af specielt udvalgte personer. Alle vore møder er offentlige og alle er hjertelig velkomne, også til bare at kigge indenfor. Så derfor velkommen også til dig!